Na veel aanvraag voor muziek van onder andere Ludovico Einaudi en Yann Tiersen is bij Leon Kuijpers, pianodocent bij De Gooische Muziekschool het idee ontstaan om voor pianisten die qua niveau een tussenstap willen maken dit boek te schrijven. In het bijzonder zijn het overzichtelijke werken die wat korter zijn dan de stukken van de genoemde componisten. Bovendien zijn ze iets eenvoudiger te spelen. Elk van de tien stukken beschrijft een beleving van gevoel. Een afwisselend boek met goed klinkende muziekstukken die tot de verbeelding spreken.

Muziekcentrum Schimmel is uiteraard verheugd deze titel aan de collectie te kunnen toevoegen. Ter introductie van dit boek geeft Muziekcentrum Schimmel in maart 2020 bij elk boek een potlood met pianoprint cadeau. Klanten kunnen het boek in de winkel kopen. Daarnaast zal  ook in onze webshop te verkrijgen zijn.