In dit artikel geeft Muziekcentrum Schimmel jou  6 redenen om voor een ukelele te kiezen.

1.     Het is  makkelijker dan je denkt.
De ukelele is een vrolijk snaarinstrument waar je al snel hele leuke muziek op kunt maken.

2.     Je ontdekt nieuwe vrienden.
Omdat de ukelele een klein instrument is, is het makkelijk mee te nemen op reis, naar school, naar een feestje of barbequeparty. Als je ukelele speelt verzamelen mensen zich om jou heen. De ukelele heeft de kracht om snel onbekenden vrienden van elkaar te laten worden.

3.     Een ukelele hoeft niet duur te zijn.
Natuurlijk kun je, net als bij andere snaarinstrumenten, hele dure ukelele’s kopen. De ukelele’s die Muziekcentrum Schimmel verkoopt zijn instrumenten met volwaardige gitaarmechanieken. Vooral de serie Poly Ukes is erg populair, vanwege de lage prijs en de vrolijke prints. Kijk maar eens hier!

4.     Ukelele’s hebben onbeperkte mogelijkheden.
Je kunt met een ukelele elke muziekstijl spelen en een ukelele leent zich prima om zang mee te begeleiden.

5.     Het is voor kinderen een leuk startinstrument.
Kinderen zijn dol op zingen en met een ukelele kunnen  ze zich al snel zelf begeleiden. Bovendien is het instrument heel geschikt als je wat kleinere handen hebt.

6.     Iedereen wordt vrolijk van een ukelele.
Geef iemand die nog nooit gespeeld heeft een ukelele in zijn handen en  hij gaat proberen muziek te maken. Niemand ontsnapt aan de charme van de ukelele.

Muziekcentrum Schimmel heeft een groot aantal ukelele’s op voorraad, dus kom gewoon naar de winkel om er een te proberen. Kijk op onze website voor een overzicht van de meest populaire modellen.